Close
2
  • Koh-I-Noor Blog

2 proiecte DIY pentru copii

Sursa foto: AICI

Copiii au un potential considerabil de dezvoltare a creativitatii, iar parintii si cadrele didactice sunt cei care ii pot ajuta pe acestia sa invete cum sa isi valorifice imaginatia. Atunci cand un copil demonteaza o masinuta, acesta este dornic sa descopere cum functioneaza aceasta. Atunci cand celui mic ii place sa picteze, acesta este dornic sa isi dezvolte potentialul creativ si sa genereze idei originale pentru varsta sa.

Fiind la varsta la care descopera lumea, copiii au nevoie de libertate pentru a-si manifesta creativitatea. Intrucat proiectele DIY le ofera aceasta sansa, iata doua idei inedite pe care le puteti utiliza ca inspiratie.

CUPRINS

Proiect de pictura pentru copii – Cufarul fermecat

Proiect DIY pentru copii – Realizarea unei felicitari personalizate

Proiect de pictura pentru copii – Cufarul fermecat

Un proiect DIY de creatie va fi pe placul copiilor pasionati de pictura. In plus, daca vrei sa optezi pentru un proiect cu o poveste in spate, cei mici vor fi si mai dornici sa se implice.

Obiectivul proiectului: Cufarul fermecat este un proiect destinat dezvoltarii creativitatii celor mici si care ii va invata pe acestia o lectie valoroasa despre arta si rabdare.

Ce trebuie sa faca cei mici: Copiii trebuie sa picteze o cutie de lemn, care va deveni un cufar fermecat ce ascunde o comoara, pe care acestia o vor descoperi la finalul proiectului DIY.

De ce ai nevoie: o cutiuta de lemn, margele colorate, pensule, acuarele si o surpriza dulce pentru cel mic.

Desfasurarea proiectului:

  • Ideea acestui proiect este aceea de a ascunde surpriza dulce in cutiuta pe care cei mici o vor picta.
  • Desi acestia vor fi tentati sa deschida cutia, trebuie sa le spuneti de la inceput ca nu vor putea descoperi surpriza pana nu vor finaliza transformarea simplei cutii intr-un cufar fermecat.
  • Tot ce trebuie sa faca pentru a descoperi ce e in interiorul cutiei magice este sa deseneze ce vor pe aceasta, cu ajutorul acuarelelor si a pensulelor de diverse dimensiuni.

Acestia se vor juca astfel cu diferite combinatii de culori, isi vor folosi imaginatia si vor astepta cu nerabdare sa descopere surpriza pregatita pentru ei.

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/kids-figure-paint-978181/

Proiect DIY pentru copii – Realizarea unei felicitari personalizate

Obiectivul proiectului: Realizarea unei felicitari personalizate reprezinta un proiect care ii va determina pe cei mici sa isi foloseasca imaginatia pentru a crea ei insisi un cadou inedit pentru cineva drag. In luna Martie, utilizarea inimii ca simbol de personalizare, va transforma aceasta felicitare in cadoul perfect al celui mic pentru mama sa.

Ce trebuie sa faca cei mici: Copiii trebuie sa creeze o felicitare personalizata dintr-o hartie A4 dintr-un bloc de desen, cu ajutorul acuarelelor sau a vopselii acrilice si a altor accesorii inedite.

De ce ai nevoie:

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/hand-with-oil-pastel-draws-the-heart-6333/

Desfasurarea proiectului:

  • Copiii pot incepe proiectul DIY destinat lor prin decuparea unei inimioare desenate de ei, dintr-un post-it-colorat.
  • Ulterior, acestia vor lipi inimioara pe jumatatea unei coli de hartie, din blocul de desen.
  • Acestia pot picta cum vor zona din jurul inimoarei, utilizand vopsea acrilica sau acuarele colorate.
  • Nuantele rosii si cele aurii sunt ideale pentru acest proiect, insa le puteti oferi optiuni nelimitate celor mici, pentru a alege ei insisi nuantele potrivite.
  • Atunci cand coala de hartie este colorata complet, copiii vor decupa inima, fiind liberi sa personalizeze aspectul felicitarii obtinute prin conturarea acesteia cu ajutorul unor carioci colorate.

In doar 30 minute, cel mic va crea singur o felicitare personalizata, pe care o va oferi cadou unui prieten drag sau parintilor sai.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/white-black-and-red-person-carrying-heart-illustration-in-brown-envelope-867462/

Aceste doua idei creative de proiecte DIY pentru copii pot deveni inspiratia voastra pentru o activitate desfasurata impreuna cu cei mici sau pentru timpul lor liber, in care adora sa isi dezvolte creativitatea.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *