• Koh-I-Noor Blog

Interesant de stiut

Ştiţi de unde vine numele de “Koh-I-Noor” al producatorului ceh de papetarie?

Joseph Hardtmuth, fondatorul Koh-I-Noor, a inventat procesul pentru producţia creioanelor în anul 1790. În anul 1848, Karl şi Ludwig, fiii lui Joseph, au înfiinţat în Ceske Budejovice prima fabrică din lume pentru producerea creioanelor.
La Expozitia Mondială de la Paris, din anul 1890, reprezentanţii Hardtmuth au lansat creioanele cu tării diferite. Astfel a fost stabilit standardul după care TOATE creioanele sunt produse si la ora actuală.
Fiecare mină de creion era ambalată în lemn de cedru lustruit, de culoare galbenă.
Regina Victoria a fost atât de îndrăgostită de aceste creioane încât le-a acordat numele de Koh-I-Noor.
Sursa de inspiraţie pentru acest nume a fost faimosul diamant Koh-I-Noor (care se traduce “Muntele de Lumină”), primit cadou din India pentru bijuteriile Coroanei,
fiind un nume încărcat de istorie și semnificație pentru un diamant celebru, care a fost considerat unul dintre cele mai mari și mai valoroase diamante din lume.

Așadar, „Koh-I-Noor” reprezintă mult mai mult decât un simplu nume; el incita imaginația și ne amintește de frumusețea și bogăția care pot fi asociate cu numele și istoria acestuia.

Fraţii au fost premiaţi cu o medalie specială pentru comemorarea evenimentului.

Astfel, nou redenumită, compania Koh-I-Noor Hardtmuth a devenit sinonimă cu creioanele de calitate înaltă şi cu produsele fine de artă.