• Koh-I-Noor Blog

Pregatire pentru prima zi de scoala

Copilul tau urmeaza sa inceapa scoala in toamna?

Daca asa stau lucrurile, ar fi bine sa incepi, inca de acum, sa-l pregatesti pentru prima lui zi din viata de scolar. Iti impartasim din propria experienta cateva sfaturi si dorim ca prichindelul tau sa aibe un parcurs plin de experiente frumoase!

Vorbeste cu el despre schimbarile care vor avea loc

Trecerea de la gradinita la scoala este un prag important atat in viata copiilor nostri, cat si pentru noi parintii! Schimbarea locatiei, a colegilor si a educatorului sunt aspecte care este indicat sa le povestim astfel incat micutul nostru sa fie pregatit si sa astepte cu placere noua etapa din viata lui!

Cumpara-i rechizite si alte obiecte necesare pentru scoala

Rechizitele scolare sunt extrem de importante pentru un viitor elev, asa ca ar fi bine sa le cumperi din timp, pentru a evita aglomerarea la inceputul toamnei! Ca te asiguri ca iei ce trebuie, vorbeste cu invatatorul clasei din care va face parte copilul tau si roaga-l sa-ti intocmeasca o lista cu obiectele si rechizitele necesare pentru scoala. Pe lista respectiva este foarte probabil ca profesorul sa-ti treaca urmatoarele: ghiozdan, penar, creioane, stilou, rezerve pentru stilou, rigla, plastilina, acuarele, foarfece, lipici si caiete. Dupa ce primesti lista in cauza, te asteptam cu placere pentru alegerea acestora din oferta variata prezenta pe koh-i-noor.ro. In situatia in care comanda ta va depasi valoarea de 150 de lei, o sa-ti livram gratuit toate produsele, in maximum 48 de ore.

Pentru a invata si lucra cu placere este nevoie de produse pe care sa le foloseasca cu drag, care sa aiba culori puternice, sa nu zgarie, sa se ascuta usor, sa fie rezistente si sa nu afecteze sanatatea copilului nostru!

Inainte sa plasezi comanda, iti recomandam sa te sfatuiesti cu copilul tau, deoarece el sau ea o sa foloseasca toate obiectele in cauza. Asadar, uitati-va impreuna atat la ofertele pe care le avem la ghiozdanele pentru scoala, cat si la celelalte obiecte si rechizite.

Arata-i scoala

Cu cateva saptamani inainte sa inceapa scoala, mergi impreuna cu copilul tau si vizitati institutia in care va invata. Daca aceasta este foarte aproape acasa, cel mai bine ar fi sa va deplasati pe jos. In caz contrar, folositi mijloacele de transport in comun sau masina personala. Asigura-te ca in ziua vizitei voastre va fi cineva la scoala care sa va faca un tur al institutiei si, de asemenea, sa va arate sala de clasa in care va invata copilul tau.

Invata-l numele invatatorului

Copilul tau va fi mult mai relaxat in prima sa zi de scoala daca o sa stie cateva informatii despre invatatorul tau, cum ar fi numele lui, varsta si experienta pe care o are cadrul didactic in invatamant. Prin urmare, inainte cu 2-3 saptamani ca baiatul tau sau fata ta sa inceapa scoala, vorbeste-i despre invatatorul sau si prezinta-i toate informatiile pe care le-am enumerat putin mai sus in articol. Cu cateva zile inainte, verifica informatiile pe care le-a retinut copilul tau cu privire la invatatorul sau.