Close
4
  • Koh-I-Noor Blog

Jocurile copilariei tale: Variante de incercat alaturi de copii

Sursa foto: https://pixabay.com/en/feet-shoes-hopscotch-warm-weather-1998693/

Iti mai amintesti macar cateva dintre jocurile copilariei tale, pe care le practicai, cu regularitate, in fata blocului? Daca da, ti-ar placea sa le incerce si copiii tai, chiar daca nu prea mai au unde, din cauza ca strazile au devenit tot mai circulate? Din fericire, unele dintre jocurile copilariei tale pot fi practicate foarte bine si in interiorul casei. Descopera, mai jos, cateva pe care ar putea sa le incerce si copiii tai, in interiorul locuintei.

Jocurile copilariei: sotronul

Pentru sotron aveai nevoie doar de creta, o bucata de asfalt si o piatra. Cu creta (sau, de cele mai multe ori, cu un colt de caramida ori BCA) desenai sase patrate (fiecare dintre ele numerotate cu o cifra, de la 1 la 6) si un cerc (impartit in doua; in partea stanga aveai cifra 7, iar in partea dreapta scriai cifra 8), sub forma unei siluete umane. Regulile sotronului sunt urmatoarele:

– jucatorul arunca piata in casuta cu cifra 1;

– dupa aceea, jucatorul sare, intr-un picior, in fiecare dintre casutele cu numerele 1-3;

– in zona casutelor 4-5 sare cu ambele picioare;

– in casuta 6 sare intr-un singur picior;

– in cercul cu cifrele 7 si 8 sare cu ambele picioare;

– dupa ce ajunge cu picioarele in casutele 7 si 8, jucatorul executa o saritura, astfel incat sa se intoarca cu fata spre casuta cu cifra 1;

– jucatorul reia sariturile (intr-unul sau doua picioare, dupa caz), pana ajunge in casuta cu cifra 1;

– ajuns in casuta cu cifra 1, jucatorul trebuie sa se aplece, intr-un picior fiind, si sa ridice piatra;

– dupa aceea, nu-i ramane decat sa sara in afara sotronului;

– jucatorul ia piatra in mana si o arunca in casuta cu cifra 2, dupa care procedeaza ca mai sus;

– jocul se finalizeaza dupa ce jucatorul trece prin toate casutele.

Cum se pot juca sotronul copiii tai, in interiorul casei? Foarte simplu! Cumperi un sotron cu autocolant si il lipesti pe podeaua uneia dintre incaperile locuintei tale.

 

Jocurile copilariei: desenatul pe asfalt

Spre deosebire de sotron, desenatul pe asfalt nu implica respectarea anumitor reguli, ci utilizarea cretei. Desenatul pe asfalt este foarte usor de „bagat in casa”. Tot ce trebuie sa faci este sa cumperi creioane colorate, pixuri, produse pentru pictura si cateva blocuri de desen. O alta varianta ar fi ca, pe unul dintre peretii casei, sa aplici o vopsea speciala, peste care se poate scrie cu creta. Orice varianta ai alege, suntem siguri ca ii vei bucura pe copiii tai!

 

Jocurile copilariei: elasticul

„Elasticul” este, de asemenea, un joc foarte simplu de adus in interiorul locuintei tale. Pentru „elasticul” ai nevoie de trei jucatori, doi care sa tina elasticul intins si unul care sa execute tot felul de exercitii, cu grade diferite de dificultate. Exercitiile respective presupun, printre altele, calcarea elasticului si executarea unor intoarceri si sarituri. Daca ai doi copii, „elasticul” este perfect ca sa va jucati impreuna.

 

Related Posts

One thought on “Jocurile copilariei tale: Variante de incercat alaturi de copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *