Close
3
  • Koh-I-Noor Blog

Despre articolele scolare – Top 5 rechizite care nu trebuie sa lipseasca la inceput de an scolar

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/scrabble-educa%C5%A3ie-text-citit-921254/

In scurta vreme, vacanta de vara va ajunge la final si odata cu nostalgia celor aproape 100 zile libere, vine timpul sa te pregatesti pentru o sesiune de cumparaturi.

Inceperea anului nou scolar este marcat de fiecare data de multe emotii si entuziasm, mai ales ales daca micutul tau se pregateste sa isi cunoasca invatatoarea, noii colegi sau pur si simplu sa paseasca catre un nou ciclu in etapa sa educationala.

Noi experiente, noi cunostinte ce vor fi in curand acumulate, da, este adevarat. Dar toate acestea au nevoie si de lucruri palpabile, iar alegerea celor mai potrivite rechizite scolare va reprezenta intotdeauna o provocare atat pentru tine, dar si pentru copilul tau.

Asadar ti-am pregatit mai jos un top 5 al articolelor pe care este musai sa le aiba micutul tau inca din primele zile ale noului an scolar, dupa cum urmeaza:

  1. Ghiozdan
  2. Creioane, stilou, carioci
  3. Penar
  4. Papetarie
  5. Diverse alte accesorii

Ghiozdan

Alegerea ghiozdanului potrivit trebuie sa tina cont de mai multe criterii, si asta cu siguranta tu o stii foarte bine. Pe langa faptul ca este important sa iti implici copilul in aceasta activitate si ca este bine sa tii cont si de parerea si de gusturile lui, adultul din tine trebuie sa aiba in vedere si alte aspecte. Sanatatea celui mic este primordiala, asadar chiar daca alegerea lui se va indrepta catre un model cu cel mai iubit personaj de desene animat, tu trebuie sa verifici siguranta si calitatea produsului.

Pe langa functionalitate, ghiozdanul trebuie sa fie confectionat din materiale rezistente si care sa permita copilului o libertate de miscare atunci cand il va avea in spate. Indiferent ca alegi sa faci achizitia dintr-un magazin clasic sau unul online, noi iti recomandam sa ai in vedere aceste aspecte importante si sa iti indrepti alegerile cu prioritate, in functie de nevoile si asteptarile copilului tau.

Creioane, stilou, carioci

Instrumentele de scris sunt si ele foarte importante, prin urmare atunci cand selectezi produsele pentru a le pune in cos, asigura-te ca indeplinesc cateva cerinte clare: sa scrie foarte bine (eventual poti cumpara un produs inainte pentru a-l verifica), sa fie fabricate din substante sigure (pentru sanatatea copilului tau) si de ce nu, chiar sa aiba o durata de viata cat mai mare. Si asta pentru ca oricat de mult ni s-ar parea ca aceste obiecte sunt simple chilipiruri, ei bine, toate adunate reprezinta o suma importanta pentru bugetul tau.

Penar

Ca si in cazul ghiozdanului sau rucsacului, penarul reprezinta unul din obiectele cu mare trecere in randul celor mici. Si asta datorita faptului ca numerosi producatori tin cont de placerile si gusturile copiilor si reliefeaza pe aceste produse cele mai indragite animalute, personaje din desene animate, eroi, personaje fantastice sau chiar inconfundabilele printese. Dar pentru ca penarul trebuie sa isi atinga si scopul practic si nu doar cel estetic, astazi gasesti game variate din care in mod sigur poti alege cea mai buna optiune.

Papetarie

Chiar daca in prima sedinta cu parintii de la inceputul anului scolar vei primi o lista cu toate rechizitele utile, nu strica sa cumperi din timp cateva produse din hartie. Din acest punct de vedere, asigura-te ca atat caietele, cat si blocurile de desen sau hartia creponata au o foaie potrivita activitatilor copilului tau si nu in ultimul rand, ca sunt fabricate din produse care nu contin substante toxice. In acest fel, ai grija si de sanatatea copilului tau, dar si de cea a mediului inconjurator.

Diverse alte accesorii

Gumele, ascutitorile, foarfecele si lipiciul fac parte din categoria de accesorii care pot fi achizitionate si ulterior, intrucat nu reprezinta un focus. Dar asta nu inseamna ca acestea nu trebuie sa fie confectionate, la randul lor, din materiale de calitate si care sa treaca proba timpului.

 

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *