Close
2
  • Koh-I-Noor Blog

Coloratul pentru adulti – beneficiile reale ale acestei terapii antistres

Sursa foto: AICI

Chiar daca este o pasiune simplu de asociat cu primii ani ai copilariei, coloratul incepe sa fie din ce in ce mai popular si in randul adultilor. “Coloratul pentru adulti”, caci despre acest hobby discutam astazi, difera de cel pentru copii prin dificultatea desenelor. Migala cu care trebuie completate aceste schite vine la pachet cu o serie de beneficii pentru minte, despre care povestim chiar in randurile de mai jos: 

Coloratul pentru adulti este asemanator cu meditatia

Comparativ cu alte activitati pe care persoanele adulte le realizeaza in timpul liber, coloratul necesita un minim de resurse (efort fizic si psihic), insa implica un nivel considerabil de concentrare. Plecand de la aceasta idee, putem asemana coloratul pentru adulti cu meditatia, aceasta activitate practica stimuland atat puterea de relaxare, cat si atentia. Repeta aceste sesiuni de colorat cu regularitate si vei observa imbunatatiri la nivelul propriei puteri de concentrare. 

Coloratul pentru adulti stimuleaza creativitatea 

Chiar daca tot ce trebuie sa faci este sa umpli spatii goale cu anumite culori, aceasta activitate implica si o anumita doza de creativitate. Alegerea celor mai bune creioane colorate poate fi o adevarata provocare, chiar si in cazul celui mai simplu model. Aici intervine insa si simtul estetic al fiecaruia si puterea de a veni cu o abordare creativa pe foaia de lucru. 

Coloratul pentru adulti reduce stresul si anxietatea

Carl Jung a fost un adevarat pionier in utilizarea sesiunilor de colorat, ca alternative terapeutice pentru pacientii sai. Acesta a observat imbunatatiri considerabile in comportamentul subiectilor, atunci cand acestia colorau modele complexe (numite si “mandale”), devenind mai calmi si mai relaxati. Pe langa reducerea strarilor de stres si anxietate, coloratul pentru adulti poate reprezenta un adjuvant excelent pentru tratarea unor conditii precum: sindromul de stres post-traumatic si sindromul obsesiv-compulsiv. 

Coloratul pentru adulti imbunatateste dexteritatea

Aceasta activitate presupune colorarea unor modele cu un grad de dificultate ridicat. Cei care isi ocupa timpul liber colorand mandale isi imbunatatesc simtitor dexteritatea. Pentru a termina un model complicat din paginile unei carti de colorat pentru adulti, pe langa rabdare, vei mai avea nevoie si de foarte multa precizie. Fie ca ai de colorat mandale, fie ca te apuci de un model complex, ce descrie in linii intortocheate un animal sau o planta, migala ramane o constanta in tot acest proces. 

Coloratul pentru adulti provoaca un sentimente de nostalgie

Ce ii face pe adulti sa se apropie de aceasta pasiune? Expertii sustin faptul ca prin colorat, acestia se pot simti din nou copii. Or nostalgia este un sentiment mai mai mult decat important in cadrul sesiunii de terapie, deoarece ridica de pe umeri responsabilitatile si grijile din prezent, cauze principale ale stresului la persoanele adulte. O amintire vie din trecut iti poate amplifica aproape instant starea de bine. Mai mult decat atat, persoanele nostalgice sunt mai receptive la nevoile celor din jur, aratand mai multa compasiune atunci cand nevoia o cere. 

Coloratul pentru adulti te deconecteaza de la tehnologie 

Intr-o lume in care depindem foarte mult de tehnologie, indiferent de locul in care ne aflam, coloratul pentru adulti vine sa intrerupa intr-un mod util aceasta legatura dintre noi si device-uri mobile, net, aplicatii. Printr-o activitate simplu de realizat si extrem de benefica pentru ambele emisfere cerebrale, coloratul iti poate arata ca inca mai exista alternative offline, ca mod de petrecere a timpului liber. 

Iata care sunt principalele beneficii pe care coloriajul antistres le ofera persoanelor adulte! Te asteptam pe site cu o colectie generoasa de carti cu modele interesante, precum si cu ustensilele necesare realizarii acestei activitati – creioane colorate, pensule, carioci, acuarele

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *