Close
2
  • Koh-I-Noor Blog

5 tehnici neobisnuite de pictura | koh-i-noor.ro

Sursa foto: AICI

Pentru multi, arta poate parea de neinteles, mai ales daca discutam despre forme de exprimare contemporane. Insa pentru cei care cocheteaza cu manifestarea artistica a propriilor impresii despre intreaga lume inconjuratoare, “neobisnuitul” isi pierde puterea, atat timp cat reprezinta un instrument de comunicare la care artistii au acces. Ce inseamna “frumos” in pictura, atunci cand normele par a fi facute pentru a fi incalcate? Poate surprinde pe cineva un punct negru pe un mix de fundal obtinut cu nuante variate de roz? 

Nu, pentru ca pictura este o forma de exprimare libera, ce ii aduce la aceeasi pe masa si pe cei care creeaza si pe cei care admira. Asadar, tehnicile neobisnuite de pictura nu trebuie sa socheze, pentru ca adevarata lor menire este de a arata cat de multe posibilitati au pictorii la indemana, atunci cand vor sa fie vazuti. Iata 5 tehnici de pictura diferite fata de cele clasice: 

Tehnici de pictura neobisnuite: Fingerprint 

Incepem cu o tehnica simplu de pus in practica, atunci cand ai la indemana instrumente pentru pictura potrivite: tehnica picturii cu degetul. “Metoda Fingerprint” se poate deprinde chiar de la o varsta frageda, la orele de educatie plastica de la la gradinita si scoala. Este o tehnica de pictura ce vina in clasa distractie si creativitate, fiind in acelasi timp simplu de invatat si aplicat. Insa simplitatea pe care o propune nu trebuie sa te faca sa crezi ca doar cei mai mici dintre pictori merita sa o incerce. Poti obtine adevarate opere de arta cu ajutorul acestei tehnici. Utilizeaza culori acrilice de pe site, pentru ca nu sunt foarte fluide, asadar, pot fi aplicate cu usurinta pe suportul ales de tine. 

Tehnici de pictura neobisnuite: Pictura cu diferite parti ale corpului 

Folosirea corpului pentru a picta este o varianta pe cat de neconventionala, pe atat de expresiva. Utilizarea partilor corpului pentru a lasa pe foaia de lucru forme si volume deschide usile larg pentru un univers plin de creativitate. Odata aplicate, culorile vii pot lasa in urma lor forme neobisnuite, pe care cu greu le-ai putea obtine prin utilizarea unor pensule. Vopseaua se aplica bizar pe foaie, cu ajutorul parului, coatelor, picioarelor etc Rezultatele oferite de aceasta tehnica de pictura neobisnuita i-ar putea surprinde pana si pe cei mai inversunati aparatori ai normelor artistice clasice, asadar, fii liber sa experimentezi aceasta forma de manifestare artistica. 

Tehnici de pictura neobisnuite: Tehnica Ebru 

Ce-ai spune de o sesiune de pictura pe apa? Ai auzit bine, aceasta tehnica neobisnuita de exprimare a ideilor prin culoare are si o denumire: “Tehnica Ebru”. Pictorii Imperiului Otoman au fost printre primii care au utilizat aceasta forma bizara de pictura, in urma cu mai bine de trei sute de ani. Tehnica de pictura Ebru presupune utilizarea unui recipient (preferabil, o tava) din sticla, ceramica sau otel, umplut cu apa. Fiecare culoare (culori speciale, cu un comportament diferit in fata apei) aplicata in compozitie va fi aplicata cu propria sa pensula, iar pentru compozitie se mai utilizeaza si modant sau methocel, solutii ce transforma apa intr-o pelicula cu textura vascoasa.

Tehnici de pictura neobisnuite: Bulele de sapun

Este o tehnica ce este de ceva timp la orele de pictura, de la gradinita si scoala. Formele produse sunt deosebit de interesante, chiar daca se obtin printr-un mod ce poate lasa multa dezordine pe suprafata de lucru. Balonasele de sapun si pictura isi dau intalnire pe hartie. Iata cum: in recipientul de apa, in care se vor forma ulterior baloanele de vopsea, vor fi adaugate culori tempera. Cu ajutorul unui pai, sufli apoi in apa colorata din recipientul pe care il utilizezi, pana cand se formeaza o multime de balonase de aer, cu aspect multicolor. Apoi iei aceste forme cu multa griija si la adaugi pe hartie. Contactul acestora cu suprafata respectiva poate genera forma inedite. 

Tehnici de pictura neobisnuite: Metoda buretelui

Ultima tehnica pe care o prezentam astazi este conceputa in jurul unui obiect pe care rar il putem gasi in trusa unui pictor: buretele. In fond, cine a spus ca in afara de pensule, niciun alt instrument nu ar putea fi utilizat pentru lasarea urmelor de culoare pe suport. Tehnica de pictura cu ajutorul unui burete reprezinta o varianta de a-ti exprima creativitatea intr-un mod neobisnuit, dar care iti garanteaza distractie alaturi de cei dragi. Nu reprezinta pentru nimeni un secret faptul ca buretele absoarbe foarte bine apa, asadar, culoarea va avea “aceeasi soarta”. Pentru a picta cu ajutorul buretelui, este important sa utilizezi fie culori acrilice, fie culori pe baza de apa. 

Ramai alaturi de blogul nostru, pentru a desoperi si alte tehnici inedite prin care iti poti manifesta creativitatea, ori de cate ori ai la indemana produsele de pe koh-i-noor.ro

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *