Close

Back to school: Cum sa aranjezi camera copilului tau pentru inceputul anului scolar

Profita de vacanta de vara si aranjeaza perfect camera copilului tau, impreuna cu acesta, pentru inceputul anului scolar. Incepeti sa lucrati cat mai curand, pentru a putea sa va dati seama la ce obiecte puteti renunta si ce trebuie cumparat. Iata, mai jos, cateva sugestii!

Analizati situatia

Uitati-va pe birou, in sifonier si in celelalte spatii de depozitare existente in camera copilului, ca sa aveti proaspata lista obiectelor existente in camera prichindelului. Apoi, analizati felul in care sunt pastrate toate obiectele din incapere. Obiectele sunt depozitate pe categorii sau la gramada? Exista spatii dedicate pentru unele obiecte sau nu? Anumite spatii sunt mai aglomerate decat altele? Raspunsurile la intrebarile anterioare va ofera o perspectiva a activitatii de organizare necesara.

Apucati-va de sortat

Scoateti, pe rand, toate obiectele din birou, sifonier si din celelalte spatii de depozitare si incepeti sa le sortati. Mai intai, puneti hainele intr-o parte, iar obiectele pentru scoala intr-o alta parte. Apoi, verificati starea tuturor obiectelor si articolelor de imbracaminte. Stabiliti cateva criterii clare in functie de care sa triati toate lucrurile.

Arunca, doneaza sau vinde

Dupa ce sortati obiectele scolare, jucariile, articolele de imbracaminte si celelalte lucruri din camera copilului, vedeti ce se poate arunca, dona si vinde. Hainele vechi ale copilului tau poti sa le donezi, fara probleme, atata vreme cat sunt intr-o stare buna si mai pot fi purtate si de alti copii. Si jucariile de care s-a plictisit copilul tau ar fi bine sa le donezi. Daca dai peste haine si jucarii noi, pe care copilul tau nu le-a folosit niciodata, din cauza ca nu ii plac, ar merita sa incerci sa le vinzi pe un site de anunturi gratuite. Banii pe care ii vei obtine din vanzarea lucrurilor in cauza ai putea sa-i investesti tot in copilul tau, cumparand rechizite scolare sau altceva.

Curatenia

Dupa ce o sa te decizi ce obiecte o sa pastrezi, ar fi bine sa cureti fiecare dintre spatiile de depozitare inainte sa asezi lucrurile inapoi. Pune totul pe rafturi, in dulapuri si in recipiente speciale, cum ar fi suporturile pentru pixuri, creioane si stilouri. Ai grija sa folosesti produse ecologice de curatenie, astfel incat sanatatea copilului sa nu fie in niciun fel afectata.

Lista de cumparaturi

In eventualitatea in care observi ca este nevoie sa-i cumperi copilului tau rechizite si haine pentru prima zi de scoala, intocmeste-ti o lista cu tot ceea ce trebuie sa iei si fa-ti un plan de cheltuieli pe mai multe luni. Este ideal sa ai un plan de cheltuieli pe mai multe luni, deoarece asa nu o sa pui o presiune prea mare in toamna, pe bugetul familiei.

 

 

 

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *