Close
5
  • Koh-I-Noor Blog

Creioanele color pentru artisti

Termenul de „creion” este, de regula, asociat copiilor si activitatilor de baza ale acestora. Dar, in acest caz, o gama de maxim 12 culori ar fi suficienta.

Este de mentionat ca se pot obtine lucrari cu incarcatura artistica folosind doar creioanele color. Acest lucru se poate realiza folosind doar creioanele color in sine sau combinandu-le si cu alte tehnici.

Din momentul aparitiei primelor creioane, potentialul mare si simplitatea utilizarii acestora le-au adus o mare popularitate, mai ales in randul ilustratorilor. Creioanele color au fost utilizate de artisti ca Pablo Picasso, Henri Matisse si Toulouse-Lautrec. In ciuda faptului ca fiecare avea un alt stil de lucru, acestea au un mediu propice in activitatea lor, simple si pure, permitand experimente variate de neinchipuit. Astfel, au fost folosite pentru schite, realizarea draft-ului de pictura sau a ilustratiilor.

Creioanele color pentru artisti indeplinesc cerintele acestora atat in ceea ce priveste calitatea si pigmentul culorilor, cat si din punct de vedere a unei game foarte largi de nuante, astfel, ajutate de hartia potrivita reusind sa ofere posibilitatea unor tehnici atractive si usor adaptabile.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *