Close
4
  • Koh-I-Noor Blog

Importanta si beneficiile scrisului de mana

Sursa foto: AICI

Astazi, scrisul la tastatura a inlocuit din ce in ce mai mult scrisul de mana. Din cauza erei digitale in care traim, stiloul a fost neglijat, multi preferand sa foloseasca telefonul pentru a scrie orice tip de mesaj. Sunt persoane care prefera sa se aseze la birou si sa astearna ganduri pe foaie, insa tot mai putine. Totusi, scrisul de mana are multe beneficii asupra sanatatii, pe care le vom dezbate in acest articol.

Dezvolta limbajul

Primul beneficiu al scrisului de mana este dezvoltarea limbajului. Atunci cand vrei sa scrii o scrisoare, vei avea timp sa iti alegi cu grija cele mai potrivite cuvinte. Astfel, acest proces iti va imbunatati modul in care citesti si te exprimi in scris si iti va imbogati vocabularul. Cu cat faci acest exercitiu mai des, cu atat te vei bucura mai mult de imbunatatirea abilitatii de a scrie cuvinte.

Imbunatateste memoria

In comparatie cu scrisul la tastatura, scrisul de mana te poate ajuta sa ai o memorie mai buna. Vei retine mai usor informatiile pe care le scrii si iti vei imbunatati si gandirea critica. Incearca sa te bucuri de aceasta activitate macar cateva minute pe zi. Vei observa un progres notabil.

Creste capacitatea de exprimare

Scrisul de mana te va ajuta sa iti imbunatatesti si capacitatea de exprimare, atat in scris cat si verbal. De pilda, atunci cand alegi sa ii trimiti o scrisoare persoanei iubite, vei acorda mai multa atentie caligrafiei si insiruirii ideilor. Exprimarea sentimentelor in scris va fi mult mai simpla atunci cand alegi scrisul de mana.

Dezvolta creativitatea

Scrisul de mana iti va dezvolta creativitatea, pe care nu ai putea sa o stimulezi daca folosesti tastatura incontinuu. Poti alege markere, pixuri sau creioane, ce te vor ajuta sa scrii frumos si sa umpli pagina de hartie. Desenul si scrisul vor merge mana in mana, asa ca incearca sa iti dezvolti partea creativa cat mai des.

Imbunatateste abilitatile motorii

Miscarile mainilor, concentrarea, contactul vizual – toate se intrepatrund atunci cand scrii. Astfel, abilitatile motorii vor fi dezvoltate eficient odata cu scrisul de mana. Coordonarea dintre mana si creier trebuie sa fie precisa, in timp ce regiunea creierului asociata cu gandirea va fi activata. Dexteritatea este imbunatatita iar atentia la detalii va spori.

Imbunatateste coordonarea creierului

Cele doua emisfere craniene se vor coordona mai intens atunci cand scrii de mana, in comparatie cu scrisul la tastatura. In acest fel, creierul va fi mai stimulat, cu o activitate mai intensa. Totodata, scrisul de mana iti va imbunatati procesarea informatiei, precum si intelegerea ei.

Are efect de calmare

Poti incerca un mic exercitiu, de fiecare data cand te simti stresat, obosit sau plictisit. Ia o foaie de hartie si asterne-ti gandurile. Un beneficiu al scrisului de mana este si senzatia de calm pe care ti-o ofera. Un alt aspect pozitiv pe care il implica tine de concentrare. Vei reusi sa uiti de probleme si sa te axezi pe o singura activitate.

Ajuta la exprimarea emotiilor

Crearea unui text personalizat, de mana, te va ajuta sa iti exprimi mai bine emotiile si sentimentele. Indiferent de natura textului si de destinatar, cuvintele pe care le vei asterne pe foaie vor fi expresia gandului si a dorintelor tale.

Scrisul de mana aduce cu sine beneficii importante. Nu trebuie sa renunti la tehnologie si la scrisul pe tastatura, dar e recomandat sa iti exersezi si caligrafia si aptitudinile esentiale de memorare, atentie si concentrare.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *