Close
3
  • Koh-I-Noor Blog

10 idei de cadouri handmade pentru cei dragi

Vrei sa oferi un cadou special unei persoane dragi, insa timpul nu iti permite sa mergi la cumparaturi? Se apropie Secret Santa, iar bugetul asupra caruia ati convenit este de doar cateva zeci de lei? In acest articol vei afla care sunt cele creative cadouri handmade pe care le poti face apropiatilor tai, urmand o serie de pasi simpli si utilizand produse pe care le poti cumpara online chiar de pe www.koh-i-noor.ro:

Sursa foto: AICI

De ce sa alegi un cadou handmade?

Oamenii apreciaza cadourile handmade?

  1. Idei de cadouri handmade – portofel din hartie
  2. Idei de cadouri handmade – felicitare cu mesaj caligrafic
  3. Idei de cadouri handmade – lampadar
  4. Idei de cadouri handmade – caricatura
  5. Idei de cadouri handmade – cutie bijuterii
  6. Idei de cadouri handmade – magnet de frigider personalizat
  7. Idei de cadouri handmade – globuri colorate
  8. Idei de cadouri handmade – cana personalizata
  9. Idei de cadouri handmade – tablou personalizat
  10. Idei de cadouri handmade – tricou pictat

De ce sa alegi un cadou handmade?

Sursa foto: AICI

Pentru ca este un mod simplu si creativ prin care poti obtine un cadou unic. Tot ce trebuie sa faci este sa alegi o idee DIY din lista de mai jos, urmarind apoi cu atentie pasii de lucru. Fara drumuri la mall in traficul infernal de dupa program, fara griji legate de buget, fara cozi specifice perioadei de Craciun!

Un cadou handmade este simplu de realizat, atat timp cat urmaresti cu atentie etapele intregului proces si ai la indemana cele mai bune ustensile: creioane, culori acril, accesorii pentru scris, culori tempera etc.

Oamenii apreciaza cadourile handmade?

Sursa foto: AICI

Absolut! Iata un simplu scenariu: se fac 15 ani de cand te-ai cunoscut cu cea mai buna prietena a ta. Pentru a marca cum se cuvine aceste moment important al relatiei voastre de prietenie, te-ai hotarat sa ii faci un super-cadou handmade: un tablou cu cele mai memorabile fotografii ale voastre – facultate, mare, munte, party-uri, calatorii etc Efortul si pasiunea depuse pentru realizarea acestui tablou nu vor fi trece neobservate de prietena ta.

Si asta pentru ca in cazul unui astfel de cadou handmade, nu produsul in sine este apreciat, ci si munca celui care l-a creat, migala cu care a scris acel font caligrafic, nuantele pe care le-a ales pentru a colora o cana sau un magnet de frigider samd. Asadar, un astfel de cadou inseamna emotie, rabdare, daruire, adica toate lucrurile frumoase pe care se construieste o relatie, indiferent de natura sa.

Asadar, iti propunem cateva idei de cadouri handmade, simplu de realizat:

  1. Idei de cadouri handmade – portofel din hartie

Materiale necesare: 

  • Hartie A4 colorata;
  • Pensule si acuarele.

MOD DE REALIZARE PORTOFEL HANDMADE

Acest prim cadou handmade despre care vorbim astazi are la baza o tehnica straveche, dar extrem de actuala: Origami. Aceasta arta a impaturirii hartiei va fi prezenta pe intreg parcursul acestui articol, pentru ca este o metoda eficienta prin care poti face ca o simpla coala alba de hartie sa prinda viata, in cele mai uluitoare moduri.

Asadar, pentru a realiza un portofel din hartie, ai nevoie de o coala A4. Aceasta poate fi colorata (mult mai indicat, spunem noi), sau alba, urmand ca tu sa o colorezi ulterior, folosind produsele de pe site-ul nostru.

Initial, hartia A4 se indoaie la jumatate. Aceasta indoitura mediana proaspat formata da o forma de “V” foii. Aseaza foaia cu “V”-ul in jos (asa cum vei putea vedea si in clipul urmator) si indoaie inca o data fiecare jumatate, de la exterior catre muchia mediana. Dar pentru ca o imagine face cat o mie de cuvinte, iata mai jos intreg tutorialul pentru realizarea unui portofel handmade din hartie:

  • Idei de cadouri handmade – felicitare cu mesaj caligrafic

Sursa foto: AICI

Materiale necesare:

MOD DE REALIZARE FELICITARE CU MESAJ CALIGRAFIC

Caligrafia a avut intotdeauna un farmec aparte, prin cursivitatea liniilor si gratia imaginii de ansamblu. De aceea, consideram ca o felicitare cu mesaj caligrafic, realizat chiar de tine cu ajutorul produselor de pe koh-i-noor.ro, este un cadou potrivit pentru o persoana cu simt estetic. Cum poti scrie caligrafic? Vezi din clipul urmator:

  • Idei de cadouri handmade – lampadar

Materiale necesare:

  • Coli de hartie A3;
  • Foarfeca.

MOD DE REALIZARE LAMPADAR 

Revenim cu inca o idee de cadou handmade, construita in jurul tehnicii Origami. Un astfel de lampadar din hartie va arata absolut uimitor intr-un living calduros, emanand o lumina magica in spatiul respectiv.

Este un cadou extrem de personal, pe care i-l poti oferi unei persoane dragi din familia ta, urmand ca apoi sa reveniti si cu un sistem de iluminat, simplu de utilizat. Iata cat de simplu poti obtine un lampadar handmade, cu un strop de inspiratie si ustensilele potrivite de pe site:

  • Idei de cadouri handmade – caricatura

Sursa foto: AICI

Materiale necesare:

MOD DE REALIZARE CARICATURA 

Nu trebuie sa afisezi un talent desavarsit la desen pentru a creiona o caricatura. Atunci cand realizezi un astfel de portret, orice detaliu ce tine de realism iese din discutie. Nu ai nevoie decat de un strop de rabdare, pentru a urma cu exactitate pasii din clipul de mai jos, precum si de setul complet de ustensile.

Pentru a obtine rezultatul dorit, iti recomandam sa creionezi intai trasaturile principale cu ajutorul creionului mecanic, astfel incat sa corectezi din mers greselile facute. Mai multe despre cum poti concretiza aceasta idee de cadou handmade, putin mai jos:

  • Idei de cadouri handmade – cutie bijuterii

Materiale necesare:

  • Hartie autocolanta;
  • Carton;
  • Lipici;
  • Foarfeca;

MOD DE REALIZARE CUTIE BIJUTERII 

Iata una dintre cele mai spectaculoase idei de cadouri handmade, ce necesita timp si multa migala. Este un dar potrivit pentru o persoana de sex feminin, care acorda o atentie deosebita modului in care arata.

O cutie pentru bijuterii handmade este foarte versatila, pentru ca poti depozita in spatiile sale o multime de produse de mici dimensiuni. Asadar, inarmeaza-te cu multa rabdare, urmareste pana la final clipul de mai jos, apoi pune-te pe treaba:

  • Idei de cadouri handmade – magnet de frigider personalizat
  • Materiale necesare: 

    MOD DE REALIZARE MAGNET DE FRIGIDER PERSONALIZAT 

    Magnetii de frigider se afla pe un val de popularitate urias, numarandu-se printre cele mai frumoase amintiri de vacanta. De cate ori nu ai auzit celebrul indemn “Nu uita sa imi iei si mie un magnet”? Frigiderele acoperite cu magneti de frigider colorati capata mai multa personalitate, povestind musafirilor despre aventurile pe care gazda lor le-a facut.

    Stiai, insa, ca aceste produse ornamentale sunt si foarte simplu de realizat? Iar in locul unei panorame de vacanta, imaginea unui astfel de magnet poate exprima o urare de “La multi ani!” sau “Craciun Fericit?”. Nu trebuie decat sa cumperi folie magnetica autoadeziva, textura pe care poti lipi apoi cu usurinta o lista extinsa de materiale: hartie, lemn, sticla, carton etc. Vezi mai sus cum poti scrie caligrafic un mesaj pentru o persoana draga. 

    1. Idei de cadouri handmade – globuri colorate

    Sursa foto: AICI

    Materiale necesare:

    • Globuri transparente;
    • Sclipici;
    • Benzi decorative;
    • Banda adeziva dubla;
    • Foarfeca;
    • Sfoara colorata;

    MOD DE REALIZARE GLOBURI COLORATE 

    Este un cadou numai bun pentru a fi oferit de Secret Santa, ce te poate scapa de un drum obositor la mall, in cautarea acelui “ceva” pentru unul dintre colegii tai. Realizat din materiale accesibile, ieftin si simplu de realizat, un glob handmade pentru bradul de Sarbatori capata rapid o forma personalizata, daca respecti urmatorii pasi de lucru:

    • Scoate mai intai partea metalica a globului, adica acea portiune din zona sa superioara, de care se leaga sfora colorata;
    • Umple apoi continutul globului cu paiete si hartie colorata; de asemenea, il poti umple doar pe jumatate, sau la aproximativ un sfert din continutul sau, in functie de cum ti se pare tie ca arata mai bine;
    • Poti opta si pentru un glob transparent fara continut, fapt ce permite o vizualizare mult mai buna a desenelor pe care le faci apoi pe suprafata sa;
    • Taie o suprafata de banda decorativa suficient de mare, astfel incat sa acopere intreaga circumferinta a globului handmade;
    • Utilizeaza markere si carioci de pe site-ul nostru pentru a realiza modele colorate pe suprafata acestuia;
    1. Idei de cadouri handmade – cana personalizata

    Sursa foto: AICI

    Materiale necesare:

    • Cana din ceramica;
    • Culori acrilice;
    • Pensule de diferite dimensiuni;
    • Creioane de diferite dimensiuni (B4 / B5 / B6);
    • Vata si spirt medicinal;

    MOD DE REALIZARE CANA PERSONALIZATA 

    Realizarea unei cani personalizate reprezinta una dintre acele idei de cadou handmade pe cat de frumoase, pe atat de practice. Pentru realizarea acesteia, urmeaza toti pasii de lucru de mai jos:

    • Mai intai de toate, suprafata exterioara a canii trebuie sa fie curatata foarte bine de orice urma de grasime; Pentru aceasta etapa, nu ai nevoie decat de o carpa curata si o sticla de spirt; In caz contrar, formele (date de culorile acrilice aplicate) se pot modifica, schimband aspectul final al modelului;
    • Apoi, dupa ce suprafata exterioara a canii s-a uscat, traseaza cu un creion modelul pe care l-ai ales;
    • In continuare, se traseaza cu o pensula conturul negru al desenului de pe cana;
    • Dupa ce culoarea s-a uscat, se realizeaza retusurile cu ajutorul varfului de lemn (si cat mai ascutit) al unei pensule;
    • Concretizarea acestei idei de cadou handmade coincide cu umplerea spatiilor din interiorul conturului, utilizand culori acrilice de pe www.koh-i.noor.ro.
    1. Idei de cadouri handmade – tablou personalizat

    Sursa foto: AICI

    Materiale necesare: 

    MOD DE REALIZARE TABLOU PERSONALIZAT 

    Daca te afli in fata primului tau tablou, finalizarea acestuia depinde de parcurgerea urmatoarelor etape de lucru:

    • Analizeaza foarte bine imaginea de referinta: studiaza cu atentie formele obiectelor din cadru si observa proportiile acestora, in cadrul general al imaginii; De asemenea, identifica inca de la inceput cromatica tabloului de referinta, pentru a sti ce culori sa comanzi online de pe site-ul nostru;
    • Structureaza compozitia tabloului: fragmentarea imaginii de ansamblui in arii mici de lucru, iti permite sa te integrezi mult mai proportionat obiectele in cadru; Este important sa intelegi ideea de “puzzle” a unui tablou, fragmentat in forme si zone de lucru, mai ales daca te afli in fata primei tale picturi;  
    • Alege nuantele pentru background: Retine ca nuantele reci produc impresia de indepartare, in timp ce nuantele calde apropie imaginea de privitor; Asadar, nuantele pentru background (fundal) se aleg in functie de subiectul pe care il tratezi in imaginea respectiva;
    • Coreleaza elementele cromatice: Evita utilizarea unor linii drepte in delimitarea unor spatii sau obiecte supradimensionate. Ex: linia dintre cer si pamant poate fi expusa prin utilizarea unui degradeu usor. Pe masura ce te apropii de prim-plan, obiectele din cadru trebuie sa prinda din ce in ce mai multa culoare. Aceasta alternanta de culori si forme poate fi simplu de realizat, atunci cand ai la indemana un set de pensule calitative.
    1. Idei de cadouri handmade – tricou pictat

    Sursa foto: AICI

    Materiale necesare:

    • Tricou simplu, de culoare alba;
    • Marker textil;
    • Pensule;
    • Creion;
    • Sablon cu modelul preferat.

    MOD DE REALIZARE TRICOU PICTAT 

    Cele mai bune idei de cadouri handmade au darul de a transforma frumosul in util, exact ca in cazul unui tricou personalizat. Pentru a obtine rezultatele scontate, sunt 2 variante prin care poti duce la bun sfarsit acest proiect DIY:

    • Realizarea desenului cu ajutorul conturului: este o metoda ce presupune desenarea initiala a desenului pe o bucata de harton, pe care o vei pune ulterior sub tricou; Pentru a respecta sablonul dupa care lucrezi, contureaza foarte bine liniile desenului de referinta;
    • Realizarea unui desen fara sablon: este o varianta de lucru ce stimuleaza creativitatea; Ai mana libera sa dezvolti din mers ideea desenului de pe tricou; Daca ai in minte un model, iti recomandam sa il trasezi in prealabil pe materialul tricoului, cu ajutorul unui creion foarte bine ascutit;

    Iata 10 de idei de cadouri handmade, pe care sa le oferi celor dragi cu ocazia urmatorului Craciun! Nu lasa pe ultima suta de metri un astfel de proiect, pentru ca, asa cum ai vazut si tu, unele dintre acestea se pot dovedi destul de migaloase. Asa ca intra chiar acum pe site si comanda online toate ustensilele potrivite pentru realizarea unui astfel de cadou, pentru a-i face o surpriza frumoasa unei persoane dragi din viata ta!

    Related Posts

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *