Termeni și condiții de utilizare

Introducere
Vizitarea si comandarea de produse din cadrul acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor prezentate mai jos. 
Societatea SC KOH-I-NOOR HARDTMUTH ROMANIA SRL isi asuma dreptul de a face modificari ale acestor prevederi fara o notificare prealabila. Accesand butonul "Termeni si conditii" puteti fi la curent cu ultima versiune.

SC KOH-I-NOOR HARDTMUTH ROMANIA SRL este persoana juridica cu sediul social in Bucuresti, Str. Costache Marinescu nr. 28, sector 1, numar de ordine in Registrul Comertului J40/28256/1994, cod unic de inregistrare fiscala RO6811966.

Definitii si termeni

Vanzator – SC KOH-I-NOOR HARDTMUTH ROMANIA SRL

Cumparator – persoana fizica/persoana juridica sau orice entitate juridica care isi face un un cont pe site-ul www.koh-i-noor.ro si efectueaza o comanda

Cont – sectiunea din site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite cumparatorului transmiterea comenzii si care contine informatii despre client si istoricul cumparatorului in site 

Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre vanzator si cumparator, prin care cumparatorul transmite vanzatorului, prin intermediul site-ului, intentia sa de a achizitiona bunuri de pe site

Drepturi de autor

Intregul continut al site-ului www.koh-i-noor.ro, incluzand aici, texte, imagini, sunete, elemente de grafica si orice alte date si site-ul insusi, este proprietatea SC KOH-I-NOOR HARDTMUTH ROMANIA SRL si este protejat de Legea drepturilor de autor si de legile privind dreptul de proprietate intelectuala si industriala. Folosirea brandului “KOH-I-NOOR HARDTMUTH” fara acordul scris, sau a oricaror elemente mai sus enumerate se pedepseste conform legilor in vigoare.

Securitate date personale
SC KOH-I-NOOR HARDTMUTH ROMANIA SRL garanteaza securitatea si confidentialitatea datelor gazduite si transmise prin sistemul sau informatic. SC KOH-I-NOOR HARDTMUTH ROMANIA SRL nu isi asuma insa responsabilitatea pentru pierderile de informatii cauzate de orice defectiuni sau erori ale softului cu care este conceput si gazduit site-ul si nici nu garanteaza faptul ca site-ul, serverul/serverele sau mailurile expediate de www.koh-i-noor.ro nu contin virusi sau alte componente daunatoare. De asemenea, societatea SC KOH-I-NOOR HARDTMUTH ROMANIA SRL nu raspunde pentru defectiunile care pericliteaza securitatea serverului pe care este gazduit site-ul.
Societatea SC KOH-I-NOOR HARDTMUTH ROMANIA SRL nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neatentiei utilizatorului/clientului privind securitatea sau/si confidentialitatea contului sau si a parolei aferente.
Datele personale ale utilizatorului/clientului nu vor putea fi folosite de catre SC KOH-I-NOOR HARDTMUTH ROMANIA SRL decat in scopul declarat al acestui site. Informatiile din contul de inregistrare, precum si datele din formularul de comanda vor fi folosite pentru a trimite utilizatorului/clientului confirmarea comenzilor precum si a comenzii efective, informari despre eventualele promotii, newsletter etc.
Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept, daca acest lucru va fi solicitat, in conformitate cu legile in vigoare.

Prelucrarea datelor cu caracter personal

Din 25.05.2018 intră în vigoare noua legislație privind protecția datelor cu caracter personal (GDPR - Regulamentul UE 2016/679), iar noi ne aliniem noilor prevederi legale. Va informam ca datele Dvs. de contact se afla in baza noastra de date, deoarece au fost obtinute in mod direct si voluntar ca urmare a inregistrarii Dvs. la newsletter-ele noastre sau a completarii de catre Dvs. a formularului de creare cont pentru lansarea de comenzi on-line pe site-ul www.koh-i-noor.ro si www.creioane.ro. Prelucram datele Dvs. personale (de exemplu nume, prenume, e-mail, telefon etc) in scop contractual (de ex. pentru facturare si trimitere prin curier in cazul achizitiei de produse), pentru a va trimite cele mai noi stiri sau in scop de marketing direct (pentru a va tine la curent cu produsele si/sau evenimentele pe care le organizam).

Conform cerintelor acesteia, SC KOH-I-NOOR HARDTMUTH ROMANIA SRL are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati. Scopul colectarii datelor este alcatuirea unei baze de date in scopul informarii despre organizarea campaniilor promotionale, actiuni de reclama, marketing si publicitate si pentru contul de utilizator inregistrat care da utilizatorului acces la facilitati suplimentare si customizate ale serviciilor www .koh-i-noor.ro si www.creioane.ro.

Ca vizitator al site-ului www.koh-i-noor.ro sau www.creioane.ro nu este necesar sa prezentati date cu caracter personal in scopul utilizarii acestui site.

In momentul plasarii unei comenzi on-line, datele cu caracter personal necesare realizarii contractului incheiat pentru livrarea produselor dorite sunt in mod expres si voluntar furnizate de catre client. Acordul Dvs. va fi cerut inainte ca aceste date sa fie colectate si prelucrate prin intermediul acestui site.

Temeiul legal pentru prelucrarea acestor date este, conform Regulamentului 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestora, articolul 6 aliniatul (1) lit. (a) " persoana vizata si-a dat consimtamantul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal pentru unul sau mai multe scopuri specifice".

Datele personale pe care le prelucram sunt, in principal, datele dumneavoastra de identificare, de localizare sau alte date personale pe care le colectam direct de la dumneavoastra atunci cand deveniti clientul nostru.

Prelucram datele personale doar pentru scopuri legitime, precum acela de a va furniza produsele contractate / solicitate de Dvs., de a va identifica prin intermediul mijloacelor de comunicare, in scop de marketing, pentru imbunatatirea si dezvoltarea produselor si serviciilor pe care vi le oferim, etc. Prelucrarea datelor personale se intemeiaza intotdeauna fie pe executarea contractelor incheiate cu noi, pe nevoia de a respecta o obligatie legala, pe interesul nostru legitim sau un interes public major sau, dupa caz, pe consimtamantul dumneavoastra.

Prin inscrierea in site si completarea datelor personale in formular, utilizatorii inteleg faptul ca datele lor personale vor fi transferate catre tertii colaboratori ai SC KOH-I-NOOR HARDTMUTH ROMANIA SRL, in vederea realizarii scopurilor mentionate. Aceste date personale transmise voluntar sunt stocate si utilizate pentru:

- creare cont pentru plasare comenzi

- facturare

- transmitere produse prin serviciile de curierat

- comunicare statusuri comenzi

- urmarirea datelor de vanzari

- statistici interne pentru inbunatatirea calitatii serviciilor oferite

- transmiterea datelor contabile conform legilor in vigoare, catre autoritati si institutii ale statului

Pentru a va oferi produsele contractate de Dvs., pentru indeplinirea obligatiilor legale ce ne revin sau in alte scopuri legitime, este posibil sa transmitem datele Dvs. personale catre autoritati publice, organe judiciare, imputerniciti catre care am externalizat furnizarea anumitor servicii si alte categorii de destinatari din Romania, din Uniunea Europeana / Spatiul Economic European sau din afara acestui spatiu. Ne asiguram intotdeauna ca instituim garantii adecvate pentru protejarea datelor Dvs. (spre exemplu: clauze contractuale standard de protectie a datelor personale).

Datele personale sunt prelucrate pe tot parcursul relatiei noastre contractuale si dupa finalizarea acesteia, cel putin pe perioada impusa de prevederile legale aplicabile in domeniu, inclusiv, dar fara limitare, la dispozitiile privind arhivarea.

Drepturi asupra datelor personale

Conform prevederilor legale, beneficiati de o serie de drepturi: dreptul la informare, dreptul de a cere si a primi acces la date, dreptul de a corecta/actualiza datele, dreptul de a limita drepturile de acces ale altora la datele, dreptul de rectificare si de stergere a datelor, dreptul de a restrictiona prelucrarea datelor. daca dorito sa va exercitati unul dintre aceste drepturi, va rugam sa ne contactati.

Daca ne veti contacta cu o solicitare privind datele dumneavoastra personale, noi o vom trata cu atentie maxima in cel mai scurt timp si cat mai eficient pentru a rezolva problema ridicata.

Daca doriti sa faceti o reclamatie cu privire la modul in care SC KOH-I-NOOR HARDTMUTH ROMANIA SRL utilizeaza datele Dvs. cu caracter personal, cu toate ca speranta nostra este sa nu aveti nevoie de asa ceva niciodata, va rugam sa ne contactati prin e-mail (office@koh-i-noor.ro) cu detaliile reclamatiei. Vom analiza si va vom raspunde, in termenul legal de 30 zile.

SC KOH-I-NOOR HARDTMUTH ROMANIA SRL a utilizat si va utiliza intotdeauna cu responsabilitate si in deplina siguranta datele cu caracter personal, a respectat si va respecta si va proteja dreptul la viata privata.

Garantia produselor

Produsele cumparate prin intermediul site-ului www.koh-i-noor.ro beneficieaza de garantia obisnuita a fiecarui produs in parte.

Responsabilitati
SC KOH-I-NOOR HARDTMUTH ROMANIA SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru eventualele greseli din site si isi rezerva dreptul de a refuza comanda din considerente interne companiei fara notificare prealabila.
SC KOH-I-NOOR HARDTMUTH ROMANIA SRL nu raspunde si nici nu va fi facuta responsabila pentru functionarea site-ului, informatiile, continutul, materialele sau produsele de pe site. Orice reclamatie va fi adusa la cunostinta SC KOH-I-NOOR HARDTMUTH ROMANIA SRL in maximum 24 de ore de la receptionarea produselor, urmand ca la aceasta sa se propuna in scris o solutie, la care utilizatorul/clientul trebuie sa-si dea in scris acordul.
SC KOH-I-NOOR HARDTMUTH ROMANIA SRL nu garanteaza disponibilitatea in stoc a produselor afisate, fapt pentru care societatea are dreptul de a nu livra integral sau partial o anumita comanda. Intotdeauna va exista o notificare scrisa privind existenta in stoc sau nu a unui produs comandat pentru a se evita plata in avans din partea clientului. Totusi, daca plata in avans are loc, clientul are dreptul de a-i fi returnata toata suma de bani platita pentru produsul/produsele respective, dar nu si alte despagubiri.

Prin inregistrarea unei comenzi pe site-ul www.koh-i-noor.ro, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

Prin crearea contului si/sau plasarea comenzilor, cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile site-ului existenta la data crearii contului si/sau la data plasarii comenzii.

Ulterior crearii contului pe site-ul www.koh-i-noor.ro, utilizarea continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor site-ului.

Preturile produselor sunt exprimate in lei (RON) si includ TVA.

De asemenea SC KOH-I-NOOR HARDTMUTH ROMANIA SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru greselile de tiparire sau afisare pe site in ceea ce priveste preturile. Se depun eforturi pentru ca greselile care apar sau pot aparea sa fie urgent remediate, toti vizitatorii site-ului fiind rugati in cazul in care observa o greseala sa ne atentioneze, fie prin intermediul rubricii sugestii, fie direct pe e-mail (office@koh-i-noor.ro). 
In cazul in care detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, din orice motiv si exista clienti care, bazandu-se pe acele informatii, au lansat o comanda pe site, societatea SC KOH-I-NOOR HARDTMUTH ROMANIA SRL isi aloca dreptul de a anula comanda si livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta.

Litigii
In cazul unor conflicte intre SC KOH-I-NOOR HARDTMUTH ROMANIA SRL si clientii sai, se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila. Daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare si vor fi solutionate de catre instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.

Dispozitii finale
In cazul in care vreo clauza din prezentul "Termeni si conditii" este lovita de nulitate de legile romane, aceasta nu va afecta in nici un fel celelalte cauze.